Irska kafa recept

ikone šolje za kafu, latea i kapućina u stilu piksel arta, ravni dizajn sa jednostavnim oblicima i minimalnim detaljima, vektorska ilustracija koristeći ravne blokove boja bez gradijenata ili senki, zrna kafe pored šolja pružaju detaljan kontrast između boja, vektorski dizajn logotipa u stilu elemenata zrna kafe
Recepti
4. maj 2024.

Sastojci:

45 ml irskog viskija (na primer, Jameson)

1 šolja jake, vruće crne kafe

1 do 2 kašičice šećera

2 kašike svežeg šlaga

Oprema:

Aparat za kafu ili francuska presa

Mikser ili ručna mutilica za šlag

Uputstvo:

  1. Pripremite kafu: Skuvajte jednu šolju jake crne kafe.
  2. Zagrejte čašu: Da bi se sprečilo da se staklena čaša raspukne kad se doda vruća kafa, preporučljivo je da je prethodno zagrejete.
  3. Dodajte šećer: U zagrejanu čašu dodajte 1 do 2 kašičice šećera, u zavisnosti od vašeg ukusa.
  4. Sipajte kafu: Nakon šećera, sipajte vruću kafu u čašu, ostavljajući malo mesta na vrhu za viski i šlag.
  5. Dodajte viski: Sipajte meru irskog viskija u čašu sa kafom.
  6. Promešajte: Dobro promešajte kako bi se šećer potpuno rastopio.
  7. Umutite šlag
  8. Dodajte šlag: Na kafu pažljivo stavite sveži šlag. Najbolje je da to uradite kašikom, lagano ga sipajući preko zadnje strane kašike kako bi ostao na vrhu, a ne da se pomeša sa kafom.
  9. Servirajte: Irska kafa se tradicionalno servira odmah, dok je još vruća. Ne mešajte šlag sa ostatkom pića, već pijte kafu kroz sloj šlaga.

U potrazi si za aparatom za kafu? 
Imamo rešenje.